În zilele noastre se pune tot mai mult accent pe economisirea energiei, pe diminuarea pe cât posibil a poluării şi de asemenea pe fluidizarea traficului din ce în ce mai aglomerat apelând la soluţii alternative cum ar fi şi acest automobil de mici dimensiuni care se poate strecura în orice situaţii.

Inginerul de origine suedeză, Mikael Kjellman, a construit un model de autovehicul cu un design modern şi revoluţionar în acelaşi timp. Prototipul său, denumit PodRide, constituie o îmbinare armonioasă între bicicletă şi maşină, iar rezultatul este remarcabil.

Creaţia lui Kjellman dispune de patru roţi pentru o stabilitate sporită, o caroserie din material textil impermeabil montată pe un cadru de aluminiu şi un scaun supraînălţat, care oferă aceeaşi vizibilitate ca în cazul unei maşini 0bişnuite.

Cine are nevoie de o maşină proprie pentru deplasarea zilnică la serviciu va putea apela cu încredere la această „mini-maşină” care va răspunde aşteptărilor de bază ale oricui. Acesta este un vehicul foarte practic şi confortabil pe care îl putem utiliza în orice anotimp şi pe orice carosabil, chiar dacă este acoperit cu gheaţă sau zăpadă.

Alte caracteristici ale acestui autovehicul includ un sistem de lumini complet funcţional cu LED-uri, un motor electric de 250W, viteză maximă limitată electronic fiind de 25 km/h, 14 viteze, suspensii pe aer, un mic compartiment de marfă în partea din spate. De asemenea există şi un ventilator pentru dezaburirea geamului şi un ştergător de parbriz, ambele acţionate manual. O încărcare a acumulatorului de la bord poate asigura deplasarea autovehiculului pe o distanţă de aproximativ 60 km (37 mile).

PodRide este destul de îngust pentru a se încadra perfect chiar şi pe traseele obişnuite de biciclete şi este clasificat ca e-bike în Suedia. Cu o greutate de 70 kg, acest model complet asamblat ar putea ajunge să se vândă pentru aproximativ 2.500 €, în cazul în care cererea de piaţă ar fi suficient de mare pentru a fi produs în serie.

Sursa: Mikael Kjellman via Youtube
Autor text: LiveBiz.ro


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.