Dumitru Calugaru din Targu-Jiu a atins perfectiunea in cadrul Olimpiadei de Chimie

Aur pentru Dumitru Calugaru!

Mapamondul ne cunoaste pentru sportivii celebri ca Gheorghe Hagi, Nadia Comaneci sau Simona Halep, dar mintile stralucite romanesti sunt ascunse sub obroc de mass-media din tara, si nu numai. Imaginea Romaniei in general este facuta de stiri ofensatoare despre infractorii, prostituatele, rromii si cersetorii romani, vazuti ca o adevarata molima in Europa.

Nimeni insa nu pomeneste nimic despre zecile de olimpici romani care “iau fata” tinerilor de pretutindeni, uimind, an de an, prin eminenta lor. Iata ca anul acesta olimpicii chimisti romani au inregistrat o victorie absoluta: Ne-au adus acasa doua medalii de aur, trei de argint si una de bronz. Concursul s-a desfasurat anul acesta in Armenia in perioada 2- 10 mai.

Tanarul Dumitru Calugaru, elev in clasa a XII-a, a reusit performanta suprema: a obtinut punctajul absolut! Medalia de aur pe care a adus-o Romaniei completeaza sirul victoriilor sale, caci si in anii trecuti a venit acasa tot cu aur. Este elev la Colegiul National “Tudor Vladimirescu” din Targu Jiu si a obtinut, de asemenea medalie de aur si la Olimpiada Nationala de Chimie. La doar 18 ani, elevul se lauda cu zeci de medalii si distinctii obtinute la diverse concursuri nationale si internationale, el participand la olimpiade inca din clasa a VII-a. Anul trecut a fost desemnat “Gorjeanul Anului” , Consiliul judetean premiindu-l pentru activitatea sa exceptionala.

Conform adevarul.ro, tanarul declara ca farmecul acestor competitii este faptul ca participatii sunt confruntati de fiecare data cu subiecte inedite si surprinzatoare ce difera de la an la an, pentru el fiind un avantaj experienta anilor anteriori. Aceasta competitie presupune parcurgerea a doua probe teoretice si a unei probe experimentale, cu un grad de dificultate extrem de ridicat. Au fost incluse 5 sectiuni: Chimie fizica, chimie anorganica, chimie organica, stiintele vietii si chimie analitica.

Castigatorul din acest an al Concursului “Dimitrie Mendeleev”, “elevul de aur“, a fost deja acceptat de Universitatea britanica Cambridge, unde va incepe cursurile din toamna.

sursa


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.