Echipa de robotică Autovortex România FTC a câștigat medalia de aur la Festivalul de Robotică First Tech Challenge (FTC) din Seul, Coreea de Sud, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Românii au fost singura echipă străină invitată la competiția națională, iar roboții Opossum și Felix le-au adus medalia de aur.

echipa robotica
FOTO: amosnews.ro

Echipa de robotică AutoVortex Romania FTC este formată din: Ducu Andrei, Edi Diaconescu, Rares Badici – elevi la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, Diana Zlotea, elevă la Școala Americană Internațională, Ion Rareș, elev la Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Andrei Preda, elev în clasa VIII-A la Școala Generală 198, București. Profesorul coordonator al proiectului este dr. Ionuț Panea.

„Am fost în Coreea, în Rusia, în Germania, în Olanda, în Franța. Momentan am cam îngenuncheat toată Europa și ținta noastră este America, la Campionatul Mondial. (…) Deja am început un program pilot cu o echipă de copii din Răcari. Cu piese de la noi îi aruncăm în competiție în Germania. Și, dacă experimentul funcționează, am vrea să îl extindem pe plan național, să facem un centru de robotică în orașele mari”, a declarat profesorul Ionuț Panea, potrivit digi24.ro.

Echipa Autovortex a participat la concurs cu 2 roboți construiți pentru acest eveniment care au impresionat prin complexitate. Efortul copiilor este foarte, iar pentru continuarea activității lor au nevoie de sponsorizări.

„Noi am încercat să facem rost de sponsori, dar e foarte greu pentru că nu multe companii sunt dispuse să sponsorizeze robotica”, a declarat Bogdan Mihai.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs