Compania Boeing a lansat în format video ultimul său design în materie de materiale, la care lucrează încă din anul 2011. Aplicabilitatea sa în ceea ce privește producția de avioane va fi uimitoare, reducând greutatea aeronavelor suficient de mult pentru a economisi combustibil. Boeing a lansat un video în care prezintă supranumitul „cel mai ușor material din lume”. Această structura poroasă 3D este fabricată dintr-un polimer special. Simplificând, acest nou metal este în proporție de 99,99% aer.

cel mai ușor metal

Noul material este atât de ușor încât până și o păpădie îi poate susține greutatea, așa cum demonstrează și videoclipul.

Cercetătoarea din cadrul Boeing, Sophia Yang, îl compară cu un os – greu pe exterior și gol în interior. Structura sa poroasă permite designului să fie pe cât de puternic, pe atât de ușor.

Ce aplicații practice are o asemenea descoperire? Cea mai originală dintre idei este aplicarea sa în domeniul aviației. Panourile interioare și alte structuri interne pot fi realizate din acest material pentru a reduce considerabil greutatea dispozitivului de zbor. Rezultatul: un consum mult mai mic de combustibil.

În mod evident, acest material poate fi folosit în orice alt domeniu care presupune construcția de automobile sau aparate în sensul reducerii consumului de combustibil.

Nu trebuie să ne lăsăm înșelați de structura „firavă” creată de către Boeing; deși este un material ușor, poate fi un „scut” impenetrabil impactelor: deoarece este formată din multe tuburi goale de nichel cu grosimea de 100 de nanometri, este posibil ca materialul să se comprime cu mai multă ușurință, protejându-se de orice tip de lovitură.

Compania Boeing a anunțat în anul 2011 că lucrează la elaborarea unui nou material, însă de abia în 2015 a putut prezenta produsul în formă finită în format video. Următorul pas va fi utilizarea materialului în elaborarea de prototipuri înainte de implementarea sa în noile modele de avion.

Sursă: www.elconfidencial.com


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.