Tinerii cercetători pot beneficia de fonduri dacă își înscriu proiectul într-o competiție de granturi naționale. Universitatea Politehnica Timișoara a lansat, anul trecut, în premieră națională, o competiție internă de proiecte de cercetare-dezvoltare, prin care s-a oferit finanțare de peste 650.000 de lei pentru tinerii cercetători.

Bugetul susținut de Universitatea Politehnica Timișoara în cadrul competiției reprezintă echivalentul în lei a 170.000 euro, asigurat integral din venituri proprii, arată www.debanat.ro. Suma alocată sub formă de grant unui proiect este în valoare maximă de 45.000 – 46.000 lei fiecare (echivalentul a 10.000 euro). Anul acesta, ideea a fost extinsă la nivelul tuturor universităților membre ale Alianței Române a Universităților Tehnice. La reuniunea ARUT care a avut loc la Timișoara, în mai, a fost aprobat pachetul de informații privind competiția de granturi naționale de cercetare. Concursul destinat tinerilor din cele cinci universități tehnice are un buget total alocat de aproape 600.000 de euro. Propunerile de proiecte se pot depune până în 20 iunie 2018, durata unui proiect fiind de 14 luni. Se estimează că semnarea contractelor de finanțare se va realiza la 1 octombrie 2018.

Înființată prin decret regal în 1920, la scurt timp după Unire, Școala Politehnică din Timișoara – cum s-a numit la început – a constituit răspunsul pentru una din cerințele formulate de societatea românească a vremii, și anume formarea de ingineri. De atunci și până acum, Universitatea Politehnică timișoreană s-a dezvoltat continuu, contribuind la rândul său la dezvoltarea României. Pe porțile sale au ieșit încununați cu succes, de-a lungul timpului, peste 125 000 de absolvenți.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs