Piatra Soarelui: O tehnică străveche folosită de vikingi și navigatorii norvegieni pentru a localiza soarele, chiar și în spatele norilor, pentru a ajuta navigarea. Se zice ca strălucea atunci când era indreptata spre soare – nimeni nu știe cum a funcționat. Zic unii cercetatori ca ar fi vorba de feldspat din Islanda, ce isi schimba polarizarea.

Focul grecesc: flacara izbucnea și apoi adera la orice, ca un gudron care se auto-aprinde ori de câte ori era expus la aer. Din nou, nu avem idee ce a fost folosit pentru a-l produce. Putem reproduce efectul într-o oarecare măsură, dar nu putem obtine foarte bine combinația reala.

O ceașcă „magică”: care a existat cu adevărat, formată din mai multe tipuri diferite de sticlă impregnată din metal, care își schimbă culoarea în funcție de lichidul din interior. Se spune că putea detecta otrava – nimeni nu a reușit să o reproducă. Se numea Gobletul Lycurgus = nano tehnologie straveche.

tehnologie


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.