Cei cinci elevi din județul Alba care au obținut media 10 la bacalaureat vor să își continue studiile în România, la facultăți din Cluj-Napoca. Ei spun că au învățat singuri, fără meditatori, doar cu ajutorul profesorilor de la clasă, iar secretul performanței lor este ca au învățat constant în toți cei patru ani de liceu.

Trei dintre tineri sunt din Alba Iulia, doi din Sebeș și unul din Blaj. Ioana Zah, Gabriela Monica Tîrziu și Darius Popa sunt absolvenți ai Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și, după cum spun foștii lor profesori, cu toții au fost elevi de nota 10 în timpul liceului, arată news.ro.

Darius Popa a terminat specializarea Filologie a Colegiului Național „Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, iar în viitor dorește să urmeze cursurile Facultății de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca.

Ioana Zah este și ea elevă a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, fiind absolventă a profilului Matematică-Informatică, iar în viitor tânăra vrea să rămână să studieze în România, la Facultatea de Arhitectură din Cluj-Napoca.

Media 10 la bacalaureat a obținut și Gabriela Monica Tîrziu, tânăra fiind și ea absolventă a Colegiului Național „Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia și, la fel ca și colegii săi, dorește să continue studiile universitare la Cluj-Napoca.
Carmen Sălcudean este elevă la Colegiul Național „Inochetie Micu Clain” din Blaj, unde a absolvit profilul Științe ale Naturii. Ea spune că examenul i s-a părut de nivel mediu, iar subiectele au fost accesibile pentru majoritatea elevilor. Fata, care nu a luat meditații, ci s-a pregătit constant în toți cei patru ani de liceu, și-a propus să urmeze Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Cel de-al cincilea tânăr din județul Alba care a obținut media 10 la bacaureat, Paul Filip, a absolvit Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș, la profilul Matematică-Informatică. Spune că nu dorește să plece din România, astfel că va urma urma Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, la specializarea Automatică și Calculatoare.

Rata de promovare la bacalaureat este de 71,4 la sută înainte de rezolvarea contestațiilor, potrivit datelor transmise de Ministerul Educației. Un număr de 97 de absolvenți au obținut media 10 la bacalaureat, la nivel național.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.