După sute de mii de ani de evoluție, creierul uman începe să-și dezvăluie discret secretele. Oamenii primitivi din triburile sălbatice credeau că dacă mănânci la rândul tău creiere îți îmbunătățești puterile și-ți mărești inteligența. Din fericire, lucrurile n-au stat așa. Știința a avut ultimul cuvânt: inteligența ori se capată printr-un joc al destinului la care-și pune umărul și factorul ereditar, ori se cultivă în timp. Cel mai deștept om din lume a făcut o descoperire uimitoare legată de alegerile noastre în viață.

Kim Ung-Yong este un sud-coreean născut în Seul pe 7 martie 1963. Kim este pământeanul cu cel mai ridicat coeficient de inteligență: este trecut în Guinness Book World of Records cu 210. Ca să faceți o comparație, regretatul savant Stephen Hawking avea 160.

Kim a vorbit de la 6 luni, la 3 ani citea cursiv, a învățat imediat japoneză, engleză, germană. Avea nevoie de aproximativ 30 de zile pentru a învăța o limbă străină. La patru ani știa să rezolve integrale și calcule diferențiale. La 5 ani a rezolvat o problemă de matematică extrem de complicată, în direct, la televiziunea națională. A ajuns imediat la NASA.

O descoperire uimitoare și atât de simplu de realizat

Kim Ung Yong, deși admirat și căutat de lumea științifică și academică internațională face o descoperire uimitoare. Imediat după acest lucru, se întoarce acasă în Korea. Jurnaliștii l-au asaltat cu întrebări, iar decizia lui de a părăsi NASA a fost judecată și răstălmăcită din toate unghiurile. Kim Ung Yong, cel mai deștept om din lume, și-a dat seama de greșeala teribilă pe care o fac oamenii în încercarea lor de a demonstra celor din jur că merită atenție și aprecieri. A descoperit cât de simplu se poate greși și cât de aproape de noi e drumul rătăcirii. Întors acasă și-a echivalat într-un singur an toate studiile și s-a angajat asistent universitar la o facultate din provincie.

Goana după fericirea pe care ne-o insuflă alții

După ce-a fost lăudat peste măsură pentru capacitățile lui intelectuale, la fel de repede a fost pus la zid și catalogat drept geniu ratat. Un om fără discernământ. Iresponsabil. Un ratat. Doar pentru curajul de a spune că inteligența peste medie și lumina reflectoarelor nu-l fac fericit. Nu-ți aduce satisfacții reale și palpabile. A recunsocut public că nu e fericit. Și că fericirea înseamnă pentru fiecare om altceva. În singurul interviu pe care l-a acordat presei coreene pe această temă a spus că societatea pune verdicte greșite și că-i împinge pe oameni să caute satisfacții acolo unde nu există cu adevărat. Întrebat cât valorează inteligența și cât este de importantă, Kim Ung Yong a dat un răspuns șocant:

”Poți avea o capacitate intelectuală mare, poți fi genial la matematică și să ai abilități lingvistice de necontestat, dacă eșuezi la capitolul inteligență emoțională, nimic nu mai contează. Am fost sus acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întorceți-vă la lucrurile simple.”

Așa arată astăzi Kim Ung-Yong, cel mai deștept om din lume, un profesor discret dintr-o provincie coreeană. 


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.