Timișorenii pot călători până în ianuarie 2018 cu noul tramvai românesc „Autentic”, fabricat de la zero la fabrica Astra Vagoane Călători din Arad.

Timișorenii s-au obișnuit deja cu noile tramvaie de la Astra Vagoane Călători din Arad, care își testează mijloacele de transport pe șinele din orașul de pe Bega. Timișoara este folosită pentru teste pe motiv că ecartamentul este mai lat ca în Arad, iar tramvaiele sunt fabricate pentru acest gen de linii.

Cel mai recent tramvai testat de arădeni la Timișoara este un tramvai românesc „Autentic”, care costă între 1,2 milioane de euro și 1,4 milioane de euro, în funcție de dotări.

„Tramvaiul Autentic circulă pe linia 9. El a fost adus în luna septembrie pentru o perioadă de două luni. Luna aceasta RATT a făcut un act adițional cu cei de la Astra Vagoane Călători din Arad, pentru o prelungire de încă două luni. Așa că tramvaiul va rămâne în probe până în ianuarie 2018”, a declarat Diana Pleșa, reprezentată a Regiei Autonome de Transport Timișoara (RATT).

Imaginile cu tramvaiul „Autentic” de la Timișoara au fost postate pe forumul Asociației Metrou Ușor.

tramvai românesc
tramvai românesc

2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.