centrala termica solara

In anul 2009, inventatorul Istvan Almos Bogdanffy prezenta in cadrul expozitiei de inventica RENEXPO prototipul Centralei Termice Solare si obtinea pentru aceasta Brevetul de inventie. 5 ani mai tarziu, aceasta inventie nu este folosita si nu s-a aratat interesat de ea niciun investitor, cu toate ca ea pare sa constituie cea mai moderna, ieftina si ecologica metoda de incalzire a locuintei.

Cum functioneaza

Elementul cheie al Centralei Termice Solare il constituie o oglinda parabolica sferica, ce se instaleaza pe acoperisul casei si care foloseste un schimbator bitermic. Centrala Termica Solara exploateaza cele 1.300°C din focarul acestei oglinzii, dar colectorul termic poate sa functioneze chiar si la -20°C cu un randament de peste 35%.Aceasta centrala este capabila sa furnizeze apa calda la temperaturi cuprinse intre 45°C si 65°C si agent termic la temperaturi de la 25°C la 85°C. Incalzirea apei se realizeaza doar cu energia solara.Pentru a putea fi tot timpul pe directia soarelui, oglinda parabolica sferica este echipata cu un modul logic, motoare pas cu pas, actuatoare, senzori de miscare, analizare, monitorizare si comunicare GSM. Altfel spus, este o parabolica ce inglobeaza tehnologia secolului XXI.

Centrala Termica Solara ar putea costa aproximativ 8.000 de euro, dar investitia poate fi recuperata in 10 ani sau chiar mai putin.Nu in ultimul rand, aceasta metoda de incalzire este ecologica si nu prezinta riscuri. Centrala Termica Solara nu foloseste materiale inflamabile. Speram totusi ca aceasta inventie va ajunge in atentia unui investitor si ca o vom putea avea in curand in casele noastre.

MisiuneaCasa.ro, 03 Februarie 2015


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.