Jia Jia este un umanoid cu realism izbitoare, a cărui față a fost creată din sinteza a cinci modele de femei. Deși este seducătoare, Jia Jia nu este foarte bună la conversație. Dar designerii săi doresc să-l echipeze cu o inteligență artificială pentru a-l face și mai “uman”.

Dacă ar fi stat în mijlocul unui grup de oameni, ar fi cu siguranță dificil să presupunem că Jia Jia este un robot. Acest umanoid a fost proiectat de o echipă de cercetători de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Heifei (estul Chinei). Trei ani de muncă au fost necesari pentru a realiza acest rezultat al unui realism pe care unii îl vor găsi uimitori, alții îngrijorați.

Jia Jia a fost dezvoltată din caracteristicile fizice ale a cinci femei tinere considerate cele mai frumoase din universitate. Măsoară 1,60 m și are 50 kg. După cum se poate observa din clipul video de pe pagina anterioară, Jia Jia poate vorbi mutându-și buzele în mod sincron și reproducând unele expresii cu mișcări ale ochilor și feței. Dar ea nu este la fel de talentată în acest domeniu ca Sofia, capabilă să imite o gamă largă de emoții umane.

Designerii Jia Jia nu au încă un proiect comercial. Ei intenționează să-și continue dezvoltarea, oferindu-i o inteligență artificială care îi va permite să interacționeze mai natural cu interlocutorii săi și, în special, să râdă și să plângă.

sursă


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs