România a câștigat Marele Premiu la Salonul INNOVA Barcelona 2017, cu invenția cercetătorilor vâlceni Elena David și Ioan Ștefănescu, intitulată „Procedeu de obținere a adsorbantului carbonic derivat din cenușă și adsorbantul carbonic astfel obținut”.

Marele Premiu, cercetători

Invenția se referă la un proces de obținere a unui adsorbant derivat din fracția de carbon nears, conținută în cenușă zburătoare și la adsorbantul carbonic obținut și modificat chimic la suprafață pentru a-i crește capacitatea de captare a CO2 și care poate fi utilizat în procesele de control al poluării mediului prin emisii de gaze de ardere sau pe scarā mai largă în procese de separare solid-gaz.

Cei doi cercetători fac parte din colectivul de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Criogeni și Tehnologii Izotopice INC-DTCI-ICSI Râmnicu Vâlcea.

La Salonul INNOVA BARCELONA-2017 au mai fost prezente patru invenții românești, în Standul INCD Protecția Mediului, care au obținut două medalii de aur și două medalii de argint, potrivit unui comunicat al Ministerului Cercetării și Inovării.

La Barcelona au fost prezente 10 țări, care au expus 200 de proiecte inovative.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.