Vitalie Belousov
lumanare

Vitalie Belousov, fost rector al Univer­si­tăţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, u­nul dintre cei mai cunoscuţi inventatori ro­mâni, s-a stins din viaţă la 85 de ani, anunta Ziarul de Iasi.

Carac­terizat de către cei care l-au cunoscut ca fiind „o legendă a Iaşului“, profesorul Belousov a publicat peste 350 de lucrări ştiinţifice şi a obţinut 71 de medalii de aur, şapte ordine europene şi nouă titluri internaţionale pentru invenţiile sale, printre acestea numărându-se şi Crucea de Cavaler al Ordinului „Meritul Inventiv“, Crucea de Ofiţer al Ordinului „Meritul Belgio-Spaniol“, Ordinul Naţional Steaua României în grad de cavaler şi Crucea de Comandor al Ordinului „Meritul Inventiv“. Este recunoscut ca fiind fondatorul a două şcoli de cercetare româneşti – în domeniul Sculelor aşchietoare şi cea de Inventică.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.