Răzvan Ursu, un elev din Constanța, a luat medalia de aur la competiția la care au participat 185 de elevi, din 25 de țări. România este singurul stat din afara Asiei care este invitat să participe de câțiva ani încoace, asta datorită rezultatelor foarte bune obținute până acum.

Olimpiada de Fizică

„Competiția a fost grea. Au fost concurenți redutabili și subiectele au fost pe măsură, destul de dificile. Dar, pe lângă concursul în sine, am avut ocazia să intracționez cu acești tineri talentați, să stabilesc prietenii foarte valoroase”, a spus Răzvan Ursu, aflat la ultima olimpiadă ca elev.

Povestea de succes a lui Răzvan a început cu participarea la un concurs organizat de NASA, în clasa a cincea. De atunci, a mers în fiecare an la concursuri și olimpiade de fizică.

Mai departe, tânărul va urma cursurile unei universități din Germania, în domeniul ingineriei electrice și al tehnologiei informației.

Romania a fost pe locul 3 pe națiuni după China și Rusia.
https://www.romaniatv.net/romania-locul-3-pe-natiuni-la-olimpiada-internationala-de-fizica-a-tarilor-asiatice-din-vietnam_419915.html
http://www.puterea.ro/educatie/lotul-olimpic-de-fizica-al-romaniei-printre-cele-mai-bune-din-lume-singurii-din-europa-prezenti-la-asian-physics-olympiad-din-vietnam-167323.html


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.