Lotul feminin de matematică al României a obținut cinci medalii de argint și trei medalii de bronz, la a V-a ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete (European Girls’ Mathematical Olympiad/EGMO).

Elevele care au alcătuit lotul feminin de matematică al României au câștigat opt medalii (cinci de argint și trei de bronz) la a V-a ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Ca țară organizatoare, România a avut în concurs două echipe, formate din câte patru eleve, toate fiind premiate.

„Medaliile de argint au fost cucerite de Ioana Alexandra Teodorescu (clasa a XI-a), Raluca Cobzaru (clasa a XII-a), Clara Maria Dima (clasa a IX-a), Lenca Iarina Cuturela (clasa a IX-a) – eleve la Liceul Internațional de Informatică din București, respectiv Doina Chiroiu (clasa a X-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București).

fete matematiciene medalii

Medaliile de bronz au fost obținute de Andreea Dima (clasa a X-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București), Ramona Deaconu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina) și Ana Maria Radu (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică din București)”, se arată în sursa citată.

Competiția din acest an s-a desfășurat în perioada 10-16 aprilie, la Bușteni (județul Prahova) și a fost organizată de Ministerul Educației Naționale, în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România, Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Primăria Bușteni.

În total, au participat 143 de fete din 38 de țări din toată lumea (statele noneuropene au, în general, statut de invitat).

„Mă bucur că România a găzduit aceasta competiție internațională și sper ca, an de an, inițiative de acest gen sa atragă un număr cât mai mare de elevi spre științele exacte”, a declarat ministrul Educației, Adrian Curaj.

sursa


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.