Lotul naţional de informatică pentru juniori a cucerit trei medalii de aur şi o medalie de bronz la a IX-a ediţie la Olimpiada Balcanice de Informatică pentru Juniori, echipa României ocupând astfel și în acest an locul I în clasamentul pe națiuni, anunţă Ministerul Educației.

medalii_RO Olimpiada Balcanică de Informatică

Competiţia s-a desfăşurat în perioada 16-19 septembrie, la Ohrid, Macedonia şi a reunit 38 de concurenţi din 9 ţări.

“Medaliile de aur au fost obţinute de Ovidiu Răzvan Hărşan şi Alexandru Petrescu, ambii elevi în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, respectiv Andrei Ioan Nicolae (clasa a VIII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Palmaresul a fost completat de Maria Alexandra Udriştoiu (clasa a VII-a/Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), medaliată cu bronz”, arată comunicatul Ministerului Educaţiei.

Lotul olimpic a fost însoţit şi coordonat de profesorii Eugen Nodea (Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) şi Ionel-Vasile Pit-Rada (Colegiul Naţional „Traian” din Drobeta Turnu-Severin).


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs