Un fermier de 60 de ani s-a confruntat mult timp cu semnalul slab al internetului. Ulterior a observat că telefonul mobil 4G îi oferă o viteză mai mare a internetului, aşa că a construit un aparat dintr-un adaptator 4G şi un stâlp de lemn, prin care se bucură de internetul de pe telefon în casa sa.

aparat-fermier-internet_1

Richard Guy, un fermier de 60 de ani, sătul de semnalul slab al internetului prin cablu din ferma sa, a hotărât să găsească o alternativă. Acesta a observat că internetul de pe telefonul său, conectat la o sursă wireless, are o viteză mai mare decât conexiunea prin cablu. Tot ceea ce mai avea nevoie era o modalitatea de a transfera internetul 4G în casa sa, conform dailymail

Aşadar, bărbatul a construit un aparat compus dintr-ul stâlp pe care a instalat un adaptor 4G în interiorul unei cutii.

Acesta a fost conectat în casa sa cu ajutorul unor cabluri şi a unor reţele wireless. Acum se bucură de acces nelimitat la internet şi de o super viteză.

“Este o problemă generală a oamenilor din mediul rural. M-am hotărât să rezolv problema pe cont propriu. Înainte aveam viteză de 1 Mbps (megabites pe secundă). Acum am 69 Mbps. Deci totul merge perfect. Casele din jur au un internet cu o viteză de aproximativ 25 Mbps“, a spus Guy.

Cei care se ocupau cu furnizarea internetului prin wireless au fost uimiţi şi nu credeau că e posibil să facă el aşa ceva. Însă fermierul a ştiut exact cum trebuie să procedeze, întrucât a lucrat în domeniul IT în anii ’80.

A găsit locul în care era cel mai puternic semnal 4G şi a pus un adaptor într-o cutie impermeabilă, amplasată pe un stâlp. Adaptorul, care este alimentat de o baterie de 12V completat prin două panouri solare mici, convertește semnalul de internet într-o formă care îi permite să fie transmis prin cabluri de fibră optică relativ ieftine, în casa lui.

Astfel, energia este depozitată într-o baterie, ajutată de 2 panouri solare. Acestea sunt aşezate în partea de sus a stâlpului din lemn, iar sub ele se află adaptorul de 4 G. Internetul este transmis prin intermediul unor cabluri.

Bărbatul şi soţia sa chiar au pornit o campanie prin care britanicii din mediul rural sunt ajutaţi să se bucure de internet de mare viteză la ei în casă.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.