Are doar 12 ani și este una dintre valorile cu care România se poate mândri în toată lumea. Cu o inteligență ridicată, Timeea Petrescu a fost acceptată de curând în Mensa, organizația oamenilor cu un coeficient de inteligență foarte ridicat, din care face parte doar 2% din populația lumii.

Timeea Petrescu, originară din Craiova, care trăiește în prezent alături de părinți la Londra, a fost acceptată de curând în organizația Mensa, a oamenilor cu un coeficient de inteligență foarte ridicat, obținând 162 de puncte la testul IQ, scrie cotidianul.ro

De la vârsta de 4 ani, când a început și școala, fata trăiește cu părinții în Regatul Unit al Marii Britanii. Timeea a fost testată la școală, la Matehmatics & Sciences College Heathland, unde este în clasa a VII-a, iar părinții au primit rezultatul testării în luna martie: 162 de puncte la testul IQ.

„A fost uimitor și de neașteptat că are un scor IQ atât de mare. 140 puncte IQ este considerat a fi unul al unui geniu. Ea a obținut 162 puncte la testul IQ. La testul respectiv au participat în prima etapă 40 de copii de clasa a VII-a și 50 de elevi la clasa a XII-a. Au trecut mai departe 7 copii, printre care și ea care a reușit să treacă testul cel mai dificil și a fost acceptată în cadrul organizației Mensa”, a declarat, pentru corespondentul Mediafax, Florentina Petrescu, mama elevei.

Timeea a dat semne că poate să acumuleze repede un volum mare de cunoștințe încă de când era mică. Ea a început școala la patru ani, știind doar câteva cuvinte în limba engleză, învățate de la mama ei.

„Aici sistemul de învățământ este altfel. La trei ani fac grădiniță și la 4 ani merg la școală. Știa atunci doar câteva cuvinte în limba engleză dar după șase luni a vorbit fluent”, a povestit mama fetei.

Timeea are rezultate foarte bune la școală și își face temele foarte repede. Practic, în 30 de minute are totul pregătit pentru a doua zi.

„Are calificativul excelent la toate disciplinele, iar matematica este punctul ei forte. Nu ne ocupăm de teme. Ea stă la școală în intervalul orar 9.00-15.00 și vine cu temele și lecțiile învățate. Pot să vă pun că nu îi ia foarte mult să se pregătească pentru ziua următoare. Într-o jumătate de oră rezolvă cu temele scrise. Nici nu au foarte mult. De exemplu, la matematică au o problemă sau două de rezolvat pentru ziua următoare. Calitățile ei au fost observate și de profesorii de la școală care au și recomandat-o pentru testarea IQ-ului de cei de la Mensa”, a mai povestit Florentina Petrescu.

Adolescenta este mereu în căutare de informații: citește mult și învață limbi străine.

„Acasă îi place să citească foarte mult. Citește și noaptea. Este pasionată de tot felul de informații despre Coreea de Sud și Japonia. Ca să afle cât mai multe a început să învațe singură japoneza și coreeana. Deja citește și scrie în aceste limbi. Ca să învețe a folosit tot felul de aplicații de pe internet”, a explicat Florentina Petrescu.

Timeea locuiește la Londra împreună cu părinții, care promovează produsele tradiționale românești, ajunse, datorită lor, să fie și pe placul englezilor.

Părinții fetei spun că pe viitor Timeea vrea să studieze la Oxford pentru a deveni psiholog sau avocat, iar drumul ei spre această universitate de top pare a fi asigurat prin faptul că a fost acceptată în Mensa, organizația celor mai deștepți oameni din lume.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs