Este poate cel mai bun exemplu de rezolvare demna a problemei copiilor defavorizati de soarta

Dintre victoriile Mamei Mia
Dintre victoriile Mamei Mia

Sigur nu ati auzit despre ea, dar exemplul ei merita sa fie cunoscut de toti romanii. Se numeste Mia Scarlat si conduce cu devotament Fundatia Mia”s Children, pe care a infiintat-o in anul 1998 dintr-o mare durere provocata de suferinta celor din jur, de problema copiilor care provin din familiile defavorizate pe care o cunostea atat de bine din experienta anilor de voluntariat in orfelinatele romanesti.

In interviul acordat recent revistei Familia Ortodoxa, doamna Mia Scarlat afirma ca a avut revelatia ca nu se poate sa ramai indiferent la suferinta cumplita care ne inconjoara: „Tu ce faci pentru cei din jurul  tau?”. A inceput astfel o minunata poveste intr-o vara pe care a petrecut-o cu copiii din imprejurimile blocului unde locuia din Bucuresti. Le-a adus jucarii si a inceput un program in care ii invata sa relationeze, sa se joace si sa comunice. Se intalneau intre blocuri, pe banci, unde se jucau, studiau si discutau.

Cu ajutorul sotilor Darrel si Joan Castle, impresionati si ei de problemele orfelinatelor romanesti, au infiintat aceasta fundatie in 1998, in urma vizitei in SUA a sotilor Scarlat. Majoritatea copiilor pe care doamna Mia i-a angrenat in acest proiect erau parasiti de parinti, saraci, needucati si sufereau de pe urma violentei din familiile lor.

Sustinuta si de sotii Lucian si Elena Smaranda care au construit un bloc special pentru aceasta mare familie, Mama Mia creste cu osardie peste 40 de copii cu varste intre un an si trei luni si cei mai mari au deja mai bine de 20 de ani. Sunt cei pentru care domnia sa si-a asumat, dintr-o foarte mare dragoste, rolul de mama. Zilnic, se trezeste la 5 dimineata pentru a hrani, imbraca, pregati pentru scoala toti acesti micuti, 24 de ore din 24, 365 de zile pe an. Afirma ca a avut 10 zile de “concediu” cand a fost internata in spital, timp in care copiii sai i-au simtit foarte mult lipsa.Probabil ca cea mai mare realizare a Mamei Mia este educatia pe care le-o ofera acestor copii: i-a acceptat neconditionat, a relationat cu ei, i-a determinat sa comunice, sa-si dezvolte personalitatea, sa-si inteleaga trecutul, sa-si ierte parintii care i-au abandonat sau i-au chinuit. Iata ca au inregistrat astfel un salt urias prin educatie, copiii “salbaticiti”, care pana la 4 ani nu au vazut vreodata luna, care nu mai vazusera alti copii, au ajuns peste ani, olimpici. Doamna Scarlat se lauda: „Avem copii premiati international, copii in Corul Radio, copii la Academia de dans a lui Mihai Petre, avem copii care expun lucrari de arta in SUA, Marea Britanie, Elvetia, Suedia, dar, mai ales, avem copii onesti, care nu chiulesc, care invata si incearca sa aduca lumina in comunitatea in care se afla”.

sursa


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs