Aproape 250 de români au încercat, astăzi, să intre pe lista celor mai inteligenţi oameni din lume. S-au înscris la testările organizaţiei Mensa în care pot intra numai 2% dintre pământeni. Sunt acceptaţi cei care au cel puţin 132 coeficient de inteligenţă.

11 ani e vârsta minimă pentru candidaţi, în România. Nu se dă vreo probă de cunoştinţe. E nevoie doar de o gândire abstractă şi logică.

cei mai inteligenţi români

Candidaţii trebuie să răspundă la 45 de întrebări în numai 20 de minute. Andrei a ieşit încântat de la primul său test de acest fel.

Costa este hair-stylist şi a fost admis deja în Mensa. A vrut să repete însă testul, să fie sigur că nu a ajuns din întâmplare pe lista celor mai inteligenţi oameni din lume.

Acest băiat vrea să fie informatician. La 5 ani, ştia să facă înmulţiri complexe, în gând. La centrul pentru copii supradotaţi, a aflat că are un IQ în jur de 130.

El a aşteptat să facă 11 ani ca să încerce să devină mensan, ca tatăl său, pe care îl însoţeşte la întâlnirile românilor cu diplomă de inteligenţă.

Peste 600 de români sunt deja acceptaţi la Mensa România.

La noi, testarea Mensa poate fi susţinută doar de două ori. Nu se dă scorul IQ. Candidaţii află doar că pot intra sau nu pe lista celor mai inteligenţi 2% dintre pământeni. E un loc eligibil pe viaţă.

sursa


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs