Rapoartele Eurostat arată că România este țara cu cea mai drastică scădere a numărului de cercetători din Europa în perioada anilor 2005 – 2015, respectiv o scădere cu circa 24%. Media de creștere a numărului de cercetători în Uniunea Europeană a fost de circa 35%.

cercetarea

Cel mai mare potențial de inovare se regăsește în București, Cluj și Iași. Aproape 60% dintre angajații organizațiilor de cercetare – dezvoltare lucrează în regiunea București-Ilfov. Activitatea specializată de cercetare – dezvoltare – inovare este aproape inexistentă în județele Ialomița și Mehedinți, unde nu există niciun contract individual de muncă înregistrat în organizații de cercetare – dezvoltare. În județul Olt, există un singur angajat în domeniul cercetării – dezvoltării. Potențial extrem de redus îl au și județele Botoșani, Buzău și Giurgiu. Cel puțin la fel de îngrijorătoare este alocarea PIB pentru cercetare – dezvoltare în sectorul privat, care în România este de doar 0,21%, de peste șase ori mai mică decât media europeană, arată www.economica.net.

sursa


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.