Încă un succes pentru olimpicii români. Zece medalii, dintre care trei de aur, obținute de elevii români la Olimpiada Internațională Tuymaada

Olimpicii români au cucerit zece medalii – trei de aur, cinci de argint și două de bronz –  la a XXII-a ediție a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada, desfășurată între 5 – 11 iulie, în Yakutsk, capitala Republicii Saha din Federația Rusă.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației și Cercetării Științifice, elevii români au fost premiați la toate cele patru probe ale concursului: chimie, matematică, informatică și fizică.

La chimie, România a obținut o medalie de aur cu punctaj maxim prin Cristian Robert Râclea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național ””Vasile Alecsandri” din Galați, și două medalii de argint: Maria Velicu, clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică din București, și Sabina-Giorgiana Fîrțală, clasa a XI-a la Colegiul Național ””Petru Rareș”” din Piatra-Neamț. Cristian Robert Râclea a fost medaliat cu aur și la ediția precedentă, transmite Agerpres.

La matematică, Andreea Dima, clasa a IX-a la Colegiul Național ””Tudor Vianu” din București, și Mihnea-Gabriel Doică, clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din București, au câștigat câte o medalie de bronz. Din echipa de matematică a făcut parte și Ștefan Cristian Popa, clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

La informatică au obținut două medalii de aur Darius Marian, clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București, și Andrei Costin Oncescu, clasa a X-a la Colegiul Național ””Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, iar Vlad Mihai Rochian, clasa a X-a la Liceul Teoretic ””Grigore Moisil”” din Timișoara, a obținut o medalie de argint.

La fizică România a obținut două medalii de argint prin Iulian Robert Răveanu și Mihai Ovidiu Popa, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada au participat peste 150 de concurenți din 6 țări.

Lotul olimpic revine în țară luni, la ora 12,40, pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă”, cu o cursă Air Berlin.

sursa


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.