Trei IT-iști clujeni, Vlad Iuhas, Radu Iuhas și Sebastian Presecan, au lăsat o lume întreagă cu gura căscată, după ce și-au prezentat proiectul pe o scenă din New York. Cei trei ardeleni au găsit o soluție prin care pot să îi conecteze la internet pe cei aproximativ 4 miliarde de oameni care nu au, deocamdată, acces la această tehnologie. Ideea lor i-a luat prin surprindere și pe cei de la Google și Facebook, care își doresc același lucru, dar nu s-au gândit la această soluție inedită.

Inteligența românească, trei-it-clujeni-google conecteze la internet

O soluție tehnologică prin care îi pot conecta pe cele patru miliarde de oameni care nu au conexiuni la internet la reteaua www folosind sunetul in loc de trafic de date, informează frip.ro.

La conferința TechCrunch Disrupt din New York, IT-iștii clujeni au urcat pe scenă și au prezentat start-up-ul lor numit Pangea Communications.

Vreau să vă gândiți la cei 4 miliarde de oameni care nu au acces la tehnologia pe care voi o folosiți. Nu pot intra pe Facebook sau Twitter sau nicio altă aplicație care ar putea să le îmbunătățească viața. Asta pentru că nu sunt conectați la internet. În 2015, majoritatea oamenilor, două treimi din populație, nu au acces la internet, la conținut online. Asta se întâmplă din două motive principale: infrastructură slabă sau costuri mari”, a explicat Vlad Iuhas.

Reprezentanții Facebook și Google, prezenți la această prezentare, au rămas uimiți de ideea românilor, în condițile în care și ei caută de ani de zile o soluție pentru aceleași necesități… Relizată pentru a-i conecta la internet pe cele patru miliarde de oameni care acum nu au acces la aceste servicii, invenția clujenilor de la Pangea se arată una de mare perspectivă.

Video: Nu aveți conexiune de date? Nici o problemă ! Folositi Pangea ! (Video de la conferinta de prezentare)

Pangea Communications, cum se numeste tehnologia bazata pe un soft special transformă datele de pe o anumită pagină de internet în unde sonore pe care le transferă apoi, printr-un apel scurt, către telefonul mobil. Aplicația face ca telefonul să demoduleze aceste unde și să le reconstruiască pentru a face accesibilă informația prin afișare pe ecranul telefonului.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.