Inventatorul român premiat cu Aur la Geneva, ignorat în România. Invenția lui ar putea salva zeci de vieți

Remi Rădulescu este unul dintre românii care au participat anul acesta la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva şi care s-a întors acasă cu 28 medalii, dintre care 18 de aur. Din păcate, nici o companie din România nu a fost atrasă de mecanismul creat de inventatorul premiat.

Invenţia sa – un dispozitiv mecanic de închidere a gazelor în cazul producerii unui seism puternic – a fost distinsă cu o medalie de aur şi două premii speciale, scrie Ziua de Vest.

Astfel, şi-a înscris în palmares a opta medalie de aur obţinută numai în cadrul acestei competiţii. Dar cele peste 40 de premii pe care le-a obţinut de-a lungul timpului şi în cadrul altor concursuri nu i-a dus pe linia de producţie a unei mari companii nici măcăr una dintre numeroasele sale invenţii.

Nici această invenție și nici altele nu stârnesc interesul oficialităților românești. Inginerul timișorean caută acum investitori străini pentru a-și vinde ideile altor țări!

Lucrările inginerului timişorean au obținut, la şase ediţii ale prestigiosului Salon de Invenţii şi Inovaţii de la Geneva, medalii de aur şi premii speciale. Invenția premiată anul acesta este una nu foarte costisitoare.

Pentru a produce un singur exemplar, ar fi nevoie doar de câteva sute de euro. Invenţia sa a fost apreciată de juriu pentru că funcţionează independent de o sursă de curent electric spre deosebire de ventilele clasice care devin nefuncţionale în cazul unui seism. În plus, s-a dovedit un dispozitiv de o mare precizie şi având costuri de producţie mici, în cazul în care o companie va fi interesată de invenţia sa.

sursa, Luni, 07 septembrie 2015


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.