Producătorul auto german Audi a reuşit să obţină motorină din apă şi dioxid de carbon. Inventarea motorinei ecologice reprezintă un pas major pentru transportul sustenabil.

Motorina eco este utilizată deja de compania germană pentru a propulsa Audi-ul A8 deţinut de ministrul german al Educaţiei şi Cercetării, Johanna Wanka, relatează Science Alert.

Audi a construit deja o instalaţie experimentală în Dresden. Instalaţia va produce 160 de litri de motorină sintetică zilnic, în lunile care urmează.\r\nhttp://youtu.be/55Edq_Irstk

Proprietăţile chimice ale noului carburant permit amestecul în orice proporţie cu motorina realizată din combustibili fosili, ceea ce înseamnă că motorina eco poate fi introdusă treptat în reţelele de alimentare cu carburanţi fără a afecta motoarele.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.