Nu ştiţi ce suplimente să luaţi dacă vreţi să slăbiţi sau dacă mergeţi la sală? Nu ştiţi ce nutrienţi îi trebuie plantei pe care o creşteţi în casă sau în seră? Răspunsurile vi le pot da două aplicaţii la care lucrează tinerii IT-işti români. Acestea sunt doar două invenţii la care studenţii de la Politehnică din Bucureşti au muncit toată noaptea în laboratorul de inventică. Timp de 24 de ore, 40 de echipe de tineri IT-işti au trudit pentru a realiza aplicaţii, soft-uri şi aparate care să atragă atenţia marilor companii.

Echipa vrea să creeze un sintetizator de sunet pentru muzicieni. Actualele aparate sunt foarte scumpe şi produc un număr limitat de sunete. Inventatorii români speră să obţină un sintetizator sub 100 de lei, cu o infinitate de sunete.

Studenţii mai lucrează la o aplicaţie pentru persoanele care suferă de epilepsie. În cazul unei crize, telefonul sau ceasul sună automat la o persoană cunoscută sau la salvare.

O altă echipă vrea să realizeze o aplicaţie care să îşi spună de ce suplimente nutritive ai nevoie daca vrei să slăbeşti sau dacă mergi la sală.

Interesantă este invenţia unui grup de tineri, care vrea să realizeze un soft pentru agricultori sau grădinari. Aplicaţia urmează să îşi spună, în funcţie de sezon şi vreme, de ce nutrienţi are nevoie planta pentru a se dezvolta armonios.

Laboratorul de Inventică din Politehnica Bucureşti este la a III-a ediţie. Din cele 40 de invenţii care se întrec în acest an, doar zece vor fi alese pentru a merge mai departe. Softurile şi obiectele realizate în cele 24 de ore de concurs vor fi finanţate de marile companii pentru a fi puse în practică.

În România, facultăţile produc anual 4.000 de specialişti în calculatoare şi programare, iar cererea pieţei este de 15.000 de locuri de muncă.

Sursa


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs