Esther este o fetiță de 10 ani din orașul Walsall din comitatul West Midlands. Este înscrisă în mod regulat în cursuri online la Școala de Matematică Open University. Această fetiță are un coeficient intelectual ieșit din comun.

Potrivit site-ului lateranga.info, tânăra supradotată a fost admisă în ultimul an, după un examen de matematică, un eseu și un interviu telefonic. Open University își salută alegerea pentru că Esther este una dintre cei mai buni studenți din facultate. De exemplu, ea a obținut recent un rezultat de 100% la un test. Tânăra pare să fie bine poziționată încât să-și câștige licența cu onoruri și apoi să se mute la ciclul de master.

S-ar putea să ne întrebăm cum a ajuns Esther la acest nivel de educație. Mama ei încearcă să explice această întrebare. Ea explică faptul că Esther nu are un curriculum școlar normal ca toți copiii de vârsta ei. “De la vârsta de 7 ani, Esther voia să meargă la universitate”, a spus mama ei, care este și ea matematician. “Dar mi-era teamă că era prea devreme. În cele din urmă, după trei ani, mi-a spus: “Mamă, cred că este timpul să încep acum universitatea”, mai spune mama lui Esther. Esther are planuri foarte specifice, ea vorbeste despre a-si conduce propria banca mai tarziu, spune ca vrea sa devina milionar!” Fratele său mai mic, Isaiah, în vârstă de șase ani, pare să urmeze calea surorii sale, deoarece pregătește în prezent echivalentul bacalaureatului în matematică.

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, Esther este departe de a fi un caz unic de (foarte) tânăr genial în matematică. Ruth Lawrence din Brighton a luat examenul Oxford în 1981 la vârsta de 10 ani și a absolvit matematica trei ani mai târziu. La rândul său, Dee Alli din Eltham a petrecut anul în 2010, echivalentul brevetului britanic GCSE, apoi sa transformat într-o diplomă de liceu în matematică … La doar șase ani! În Franța, Arthur Ramiandrisoa, cel mai tânăr licențiat din Franța în 1989 la vârsta de 11 ani, a obținut un doctorat în matematică la vârsta de 19 ani. Același parcurs și pentru Lee Dinetan, cel mai tanar licențiat al Franței în 2006, la vârsta de 14 ani. Și exemplele sunt încă numeroase …

Le Figaro


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs