Guvernul Dăncilă rămâne fără Ministrul Cercetării. În această dimineață, titularul portofoliului respectiv i-a prezentat demisia premierului Viorica Dăncilă.

„Ministrul Cercetării și Inovării, prof. dr. Nicolae Burnete, prin prezentul comunicat, aduc la cunoștința opiniei publice faptul că în această dimineață mi-am depus demisia la Cancelaria premierului. Demisia mea este irevocabilă și cel puțin la acest moment nu va face subiectul unei conferințe de presă”, a arătat el într-un comunicat de presă.

Nicolae Burnete
prof. dr. Nicolae Burnete

Înainte de a fi ministru, Nicolae Burnete a fost președintele Senatului Universității Tehnice Cluj-Napoca. Burnete s-a născut pe 4 iunie 1960 la Rosia de Secaș, județul Alba. este căsătorit și are doi copii. Burnete a absolvit Institutul Politehnic din Cluj Napoca între 1980 si 1985 si ulterior a făcut diverse studii de specializare atât în țară, cât și în Franța si Germania.

Intre 2012 și 2013 a fost Director General Adjunct la Direcția Generala Învățământ Superior din cadrul Ministerul Educației.

Din 1989 Burnete a activat în diverse funcții în cadrul Universității Tehnice din Cluj Napoca, iar din 2004 și până în 2012 a fost decanul Facultății de Mecanică.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.