Autonomia bateriilor a făcut probabil un salt imens înainte, datorită științei cu siguranță, dar mai ales datorită multor întâmplări, deoarece descoperirea care a înmulțit cu 30 durata de viață a bateriilor cu litiu a apărut în principal datorită șansei!

baterii cu litiu

Originea unei revoluții probabile a apărut dintr-o greșeală de manipulare a nanofirelor de aur pe care cercetătorii le foloseau pentru experimente. Mya Le Thai, un student care a lucrat la proiect, a avut gel de electroliți din plexiglas pe mâini când a manipulat nanofirele de aur. Ca urmare, acestea au fost acoperite cu un strat subțire al acestui compus.

Nimeni nu a avut vreodată ideea de a efectua această manipulare, totuși grație acestei descoperiri din greșeală, bateriile cu litiu trec de la 7000 de cicluri de încărcare și descărcare la peste 200000! Este chiar posibil ca aceasta să meargă dincolo, pentru că pentru moment după cum spune chiar și persoana responsabiă de acest proiect, Reginald Penner: “Pentru moment nu am înțeles totuși funcționarea acestor baterii”.

O mulțime de lucrări de cercetare rămân de făcut, pe de o parte, pentru a înțelege acest nou fenomen în baterii și, pe de altă parte, pentru a o ajusta pentru a optimiza durata de viață a acestor baterii și pentru a vedea dacă acest gel ar putea să fie utilizat și pe alte tipuri de baterii. De ani de zile, oamenii de știință au lucrat la diferite baterii pentru a putea oferi produse mai adaptate noilor noastre utilizări, în special pe terminale mobile, laptop-uri și telefoane mobile, de exemplu.

Nu există nicio îndoială că bateriile cu nanofire de aur nu sunt prea scumpe, că ar trebui să le găsim pe produse electronice, chiar și în mașinile electrice. În orice caz, aceasta este o descoperire cu adevărat promițătoare!


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.