România are un nou campion mondial. Și nu este unul sportiv. Ana Ghenciulescu este o tânără de doar 17 ani, elevă a liceului Mihai Viteazu din București, care a câștigat competiția mondială în domeniul neuroștiințelor, încheiată recent la Copenhaga.

premianti competiția mondială în domeniul neuroștiințelor
FOTO: romania-actualitati.ro

Ana este o autodidactă în sensul pur al cuvântului: ea a aprofundat singură științele creierului, din pasiune, urmărind literatura de specialitate și înregistrări pe internet în domeniul de care este interesată.

Totul a pornit din momentul în care a făcut voluntariat la un centru de recuperare pentru copii cu probleme neurologice din București. Interesant, așa cum recunoaște ea însăși, este faptul că partea umană a acestei experiențe este cea care a impresionat-o și a împins-o către acest domeniu.

La finala din Danemarca, Ana a trecut prin cinci probe, alături de alți 25 de concurenți veniți din toate colțurile lumii, potrivit romania-actualitati.ro.

Trei dintre ele au fost practice, în domeniile neuroanatomiei, neurohistologiei și în cel de diagnostic. Acesta din urmă s-a desfășurat pe baza cazurilor mai multor pacienți, prezentate în înregistrări video, iar concurenții au trebuit să facă evaluări clinice.

Alte două probe: prima scrisă și cealaltă orală, desfășurată în prezența unui juriu format din specialiști remarcabili în domeniu, au stabilit performanțele câștigătoarei.

Ana_Ghenciulescu

Această competiție a fost câștigată în premieră de un european, cei care au dominat până acum concursul fiind americanii.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.