O fetiţă din clasa a VI-a din Botoşani a câştigat Locul I la Olimpiada Naţională de Fizică. E pasionată de matematică, chitară şi poezie şi ia premii la lingvistică

Cosmina Mihoreanu, o elevă de clasa a VI de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Botoşani, demonstrează că poate face performanţă atât în domeniul real, dar şi în cel umanistic.

Fetiţa de 13 ani a câştigat locul I la Olimpiada Naţională de Fizică, câştigă mereu concursuri la matematică, dar, în acelaşi timp, participă la concursuri de lingvistică, literatură, compune poezii şi cântă la chitară.

”La fizică îmi place mult că se explică tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru şi are legătură cu viaţa şi, prin intermediul ei, pot să înţeleg mai bine legile care guvernează lumea. Sunt o persoană curioasă şi îmi place să aflu lucruri şi să înţeleg tot ceea ce ne înconjoară. Deşi matematica este ceva mai abstractă, îmi place să descoper cum funcţionează acest sistem bazat pe numere, calcule. Îţi stimulează şi gândirea. Mă atrage descoperirea unor noi căi, noi rezolvări”, a spus Cosmina pentru Adevărul.

Cosmina Mihoreanu a câştigat, anul acesta, Premiul I la Olimpiada Naţională de Fizică, dar şi locul 1 la concursul interjudeţean de matematică ”Dimitrie Pompeiu”. Eleva a obţinut locul I la Olimpiada Judeţeană de Limba şi Literatura Română şi, mai apoi, menţiune la Concursul Naţional „Lectura ca abilitate de viaţă”, de la Bistriţa. Cosmina a participat în acest an şi la Olimpiada Naţională de Lingvistică de la Focşani, care a avut loc în perioda 24 – 26 aprilie. Pe lângă literatură, Cosminei îi place să cânte la chitară.

sursa


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.