Viviana Grădinaru, cea care a inventat șoarecii transparenți, va fi premiată de Barack Obama în cadrul unei ceremonii speciale la Washington DC, în această primăvară, se arată într-un comunicat de la Casa Albă.

Viviana Gradinaru

Fostă absolventă a Liceului “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, Viviana Grădinaru s-a stabilit în SUA. Din 2012 este profesor universitar la Universitatea Caltech din California, unde unul dintre laboratoarele de cercetare îi poartă deja numele.

La doar 35 de ani, Viviana Grădinaru a revoluționat lumea științei dezvoltând în premieră o tehnică prin care corpul unui șoarece devine transparent. Astfel, oamenii de știință pot studia structura sistemului nervos sau modul în care se răspândește cancerul în organism. De asemenea, noua tehnică dezvoltată de Viviana Grădinaru deschide calea către o nouă generație de terapii pentru afecțiuni care variază de la autism la durere cronică, potrivit stiridiaspora.com.

Românca a fost nominalizată de Departamentul de sănătate alături de primii 20 de specialiști în domeniul medicinei și cercetării din lume.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.