Olimpicii ROMÂNI s-au întors cu aur și argint de la Olimpiada Balcanică de Informatică.

Elevii din lotul olimpic de informatică al României s-au întors, sâmbătă seara, cu patru medalii – două de aur și două de argint – de la cea de-a XXIV-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfășurată la Nicosia, Cipru, în perioada 27 iunie – 2 iulie.

olimpicii Romani la Olimpiada Balcanică de Informatică

Echipa României s-a clasat, astfel, pe locul 2, după Bulgaria, dintr-un total de 11 țări participante.

Potrivit sursei citate, medaliile de aur au fost câștigate de Andrei Costin Constantinescu, de la Liceul Internațional de Informatică București și Costin Andrei Oncescu, de la Liceul ‘Dinicu Golescu’ din Câmpulung, iar cele de argint de către Popa Andrei, elev la Liceul ‘Mihail Kogălniceanu’ din Vaslui și Nakajima Tamio-Vesa, de la Liceul pedagogic ‘Nicolae Bolcaș’ din Beiuș. Costin Andrei Oncescu a reușit performanța de a câștiga primul loc absolut, obținând 554 de puncte”, potrivit unui comunicat transmis Agerpres de Lumina Instituții de Învățământ.

Inițiativa organizării Olimpiadei Balcanice de Informatică a aparținut României, care a și găzduit în 1993, la Constanța, prima ediție a competiției. De atunci, Balcaniada de Informatică s-a mai desfășurat în România de două ori – în 2003 la Iași și în 2011, la Bistrița.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs