Pianistul român Daniel Ciobanu, în vârstă de 24 de ani, a demonstrat încă o dată că este unul dintre cei mai talentați tineri interpreți din lume, în acest moment.

El a fost considerat atât de juriu, cât și de public și de membrii orchestrei drept cel mai bun pianist care a participat la concursul desfășurat în capitala Marocului, Rabat. Pe locurile al doilea și al treilea s-au clasat un italian, respectiv un sud-coreean.

Orchestra Filarmonică din Maroc organizează în fiecare an acest concurs internațional dedicat talentelor de mâine. Inițial, au intrat în concurs nu mai puțin de 70 de pianiști, dintre care numai 6 au fost aleși pentru participarea în semifinalele concursului, în cadrul unei selecții riguroase desfășurate la Paris. Semifinalele s-au desfășurat la Casablanca, pe 16 și 17 martie, iar din cei 6 semifinaliști aveau să se califice în finală numai 3.

Finala concursului, desfășurată la Teatrul Național Mohammed al V-lea din Rabat, a însemnat momentul de maxim triumf pentru tânărul muzician român. După cum informează site-ul libe.ma, Daniel Ciobanu a obținut Premiul Juriului, ai cărui membri l-au votat în unanimitate. De asemenea, el a obținut și premiul publicului și pe cel al orchestrei, fiind pentru prima dată în istoria concursului când se întâmplă așa ceva.

Premiul 2 a fost câștigat de italianul Leonardo Colafelice, iar pe locul al treilea s-a clasat sud-coreeanul Joo Hyeon Park.

Daniel Ciobanu a beneficiat, în perioada liceului, de o bursă de studii Constantin Silvestri, care i-a permis să urmeze cursurile la Melville College din Edinburgh. Ulterior, și-a continuat studiile muzicale în Marea Britanie. În 2008 era desemnat Tânărul Muzician al Anului de către Clubul Internaţional Rotary din Edinburgh. El a apărut deja pe scena unor academii prestigioase, precum Salzburg Mozarteum, Accademia Nazionale di Santa Cecilia din Roma sau Institutul de Muzică Contemporană din Hollywood.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.