Cercetătorii de la universitatea americană MIT prezintă avionul viitorului: fără carburant şi fără emisii poluante. Va funcționa cu propulsie ionică.

Potrivit unei lucrări publicate în revista Nature, cei de la MIT au reușit să creeze o aeronavă capabilă să zboare doar alimentată de o transmisie ionicăAvionul, cu o singură aripă, ultra ușor, are o dimensiune de cinci metri, o greutate de 2,45 kilograme şi a reușit să parcurgă până la 55 de metri fiind alimentat printr-un cablu, cuplat la o baterie de înaltă tensiune care produce vânt ionic. Viteza atinsă de prototip a fost de maxim 4,8 metri pe secundă.

“Acesta este primul zbor extins al unei aeronave care utilizează propulsia electro-aerodinamică. Viitorul aviației nu ar trebui să stea în lucruri precum elicele şi turbinele. Ar trebui să semene mai degrabă cu Star Trek, cu un fel de strălucire albastră şi ceva care planează în aer”, a declarat Steven Barrett, de la MIT

Vântul ionic a fost identificat pentru prima oară în anii 1960, însă majoritatea oamenilor de știință și profesioniștii din aviație au insistat că procesul nu va fi niciodată suficient de eficient pentru a fi utilizat pentru aeronave. Cu toate acestea, nu numai cercetătorii MIT demonstrează primul zbor al unui avion propulsat în acest mod, dar arată, de asemenea, că eficiența va crește odată cu creșterea vitezei aeronavei, deoarece electrozii care fac motorul funcțional creează o astfel de tracțiune aerodinamică.

Succesul oamenilor de știință va impulsiona cu siguranță o reexaminare a tehnologiei care a fost mult timp văzută ca fiind ceva utopic. Acest lucru va include, fără îndoială, și cercetări militare, mai ales că astfel de avioane sau drone propulsate ionic nu vor putea fi detectate de echipamentele radar, cel puțin nu de cele actuale.

În prezent, în întreaga lume, zilnic, sunt programate în jur de 100.000 de zboruri. Fiecare dintre aceste aeronave poluează extrem de mult atmosfera prin emisiile de gaze cu efect de seră, iar dacă într-adevăr oamenii de știință și inginerii se vor orienta spre această tehnologie și vor reuși să creeze astfel de aeronave, atunci planeta noastră va avea o șansă în plus la un viitor eco.

Vântul ionic a fost identificat pentru prima oară în anii 1960, însă majoritatea oamenilor de știință și profesioniștii din aviație au insistat că procesul nu va fi niciodată suficient de eficient pentru a fi utilizat pentru aeronave. Cu toate acestea, nu numai cercetătorii MIT demonstrează primul zbor al unui avion propulsat în acest mod, dar arată, de asemenea, că eficiența va crește odată cu creșterea vitezei aeronavei, deoarece electrozii care fac motorul funcțional creează o astfel de tracțiune aerodinamică.

Sursa: cunoastelumea.ro


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs