Prima dronă cu pasageri umani din lume, capabilă să transporte autonom o persoană în aer timp de 23 de minute, a primit undă verde pentru testare în Nevada, relatează The Guardian.

Firma chineză Ehang, care a prezentat drona electrică cu pasageri Ehang 184 la Las Vegas, în luna ianuarie, a încheiat un parteneriat cu Institutul pentru sisteme autonome din Nevada (NIAS) și cu Biroul Guvernatorului pentru Dezvoltare Economică (Goed) pentru a testa drona în vederea aprobării.

“Statul Nevada, prin NIAS, va ghida Ehang prin procesul de reglementare al Autorității Federale de Aviație (FAA), în vederea realizării unui zbor în condiții de siguranță”, a declarat Tom Wilczek, specialist în industria aerospațială și de apărare la Goed, potrivit Agerpres.

Compania are în vedere un sistem în care un pasager introduce destinația, iar drona se ocupă de restul, decolând vertical, zburând la altitudini de până la 3,5 kilometri, cu până la 100 de kilometri pe oră, timp de maximum 23 de minute, cu ajutorul celor 8 elice de pe cele 4 brațe.

Ehang speră să înceapă testarea în cursul acestui an, fiind necesar să dovedească FAA că este capabilă să zboare în condiții de siguranță — cu ghidarea NIAS — înainte de a fi capabilă să zboare cu mai mulți pasageri.

Compania, cu sediul în provincia Guangzhou din sudul Chinei, realizează deja drone, însă Ehang 184 este prima capabilă să transporte o persoană pe calea aerului.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs