Prima mașină care poate fi împachetată și livrată într-o cutie plată, exact ca mobilierul Ikea, a fost dezvoltat de un designer de mașini de curse, la cererea unui filantrop, care avea nevoie de o mașină potrivită pentru misiuni umanitare în Africa.

mașină împachetată și livrată

OX este foarte simplu de asamblat. Producătorii mașinii susțin că trei oameni au nevoie de 12 ore pentru a-l dezmembra în 60 de componente, lucru care-i permite să fie livrat rapid și ieftin în țări din Africa.

auto-bild-ro1

Aici, personalul misiunilor umanitare îl poate reasambla cu eforturi minime pentru a fi folosit la transport, potrivit auto-bild.ro. Camionul poate transporta 13 oameni și are o sarcină utilă de două tone.

auto-bild-ro

OX este produs de filantropul Torquil Norman, în colaborare cu Gordon Murray, inginerul sud-african aflat în spatele bolidului de Formula 1 McLaren. Calitățile tehnice ale vehiculului sunt impresionante: poate trece prin apă cu adâncimea de un metru, are ecartamentul unui camion normal, motorizarea este asigurată de un motor diesel Ford de 2,2 litri.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs