Rusia trebuie să să pregătească pentru posibile tentative ale Occidentului de blocare a accesului la rețeaua globală de internet prin crearea unor segmente independente de web, a declarat președintele Vladimir Putin, citat de agențiile de presă rusești, transmite Reuters. 

„Cred să se vor gândi bine înainte de a o face, dar există posibilitatea teoretică ca Rusia să fie exclusă de pe internet, acesta fiind motivul penru care ar trebui să creăm segmente care să nu depindă de nimeni”, a afirmat Putin, citat de agenția Tass.

Putin a făcut comentariile la câteva zile după ce parlamentarii ruși au aprobat înăsprirea controlului asupra internetului, ca măsură de apărare față de intervențiile străine. Criticii afirmă că proiectul de lege ar putea perturba internetul în Rusia și ar fi folosită pentru restricționarea opoziției.
Proiectul prevede ca traficul de internet și transferurile de date din Rusia să treacă prin puncte controlate de autoritățile statului și crearea unui sistem național de domenii, pentru a permite funcționarea internetului dacă Rusia este exclusă din infrastructura online internațională.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs