Aproximativ “90-95% din populația globului nu știe să gândească”, susține doctorul american Robert Swartz, de la “National Center For Teaching Thinking” din SUA.

Specialist în pedagogie: 90-95% din populația lumii nu știe să gândească

Robert Swartz este unul dintre cei 2.000 de experți care vor lua parte la Conferința Internațională asupra gândirii, care va avea loc din 29 iunie până în 3 iulie în orașul Bilbao, relatează vineri ziarul spaniol ABC citat de Agerpres.

“Puțină lume de pe planetă a învățat să gândească într-o formă mai largă și mai creativă (…)”, susține specialistul în pedagogie, menționând că “progresul omenirii depinde de acest tip de gândire”.

În opinia sa, responsabilitatea pentru actuala situație revine mai ales școlii, care — deși este complet diferită față de secolele anterioare — pune accentul pe memorare și nu pe raționament și rezolvarea creativă a problemelor.

Robert Swartz, care colaborează și cu University of Massachusetts din Boston, este de părere că 99 % din problemele omului sunt de natură lingvistică și, de aceea, acesta consideră că o bună comunicare de la cea mai fragedă vârstă este absolut necesară.

Pe de altă parte, expertul american susține că sistemul de învățământ trebuie să formeze ”subiecți activi”, nu pasivi, care să nu se limiteze la recepționarea de informații. Cheia este, potrivit lui, formarea tinerelor generații pentru a putea ”gândi critic”.

Totodată, Swartz mai afirmă că este nevoie să se stimuleze la cei mici empatia, pentru a putea astfel aprecia opiniile celorlalți și munca în echipă.

Aflată la cea de-a 17-a ediție, conferința de la Bilbao va dezbate în legătură cu aplicarea gândirii în educație, afaceri, artă și sport.

sursa


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.