Un start-up din Londra a inventat recent “apa” care poate fi mancata. Mai exact, cei trei fondatori ai firmei britanice ne incurajeaza sa nu mai reciclam sticlele de apa, ci sa le mancam cu tot cu lichidul din interior. Vezi in ce consta proiectul lor revolutionar, care ar putea duce la disparitia ambalajelor din PET.

Skipping Rocks Lab, un start-up din Londra cofondat de Rodrigo Garcia Gonzalez, Guillaume Couche si Pierre Paslier, a lansat recent un ambalaj comestibil pentru imbutelierea apei.
Ooho este ca o sticla comestibila ce seamana cu un un fruct prea copt. Procesul de imbuteliere a apei intr-un astfel de ambalaj presupune inghetarea lichidului si infasurarea acestuia intr-o folie dubla realizata din alge si clorura de calciu.

Proiectul sticlei Ooho a castigat recent un premiu european de 22.500 de dolari pentru sustenabilitate.

Capsula, ce seamana mai degraba cu un implant de silicon, ar putea inlocui sticlele din PET, ce vor fi folosite anul acesta pentru imbutelierea a 233 de miliarde de litri de apa.

In forma actuala, Ooho nu este prea practica atunci cand trebuie sa bei apa din ea, dupa cum reiese si din materialul video de mai jos. Sticlele din plastic ar putea fi insa inlocuite de un ambalaj biodegradabil, realizat din aceleasi substante ca Ooho si care va fi atat de natural incat va putea fi mancat.

Ambalajul bazat pe alge nu este doar sustenabil. Este si mult mai ieftin, costand in jur de 1 cent/sticla pentru a fi produs.

Sursa


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.