Studenții noștri au monopolizat podiumul unui concurs internațional la care au participat peste 150 de studenți din Austria, Bulgaria, Germania, Italia, Kosovo, România, Slovenia, Serbia, Turcia și Marea Britanie.

Concursul „MCU Rally Car 2018”, etapa europeană, a fost organizat de compania Renesas la Nürnberg (Germania), în cadrul Expoziției Internaționale „Embedded Word 2018”, în perioada 28 februarie – 1 martie a.c..

Cele 27 de echipe concurente au avut ca sarcină realizarea unei mașini autonome de tip „line follower”, comandată de un microcontroller Renesas, care să parcurgă un traseu prestabilit, prevazut cu curbe strânse, întreruperi de traseu și pante.

Pe primul loc s-au situat studenții românii – echipa „Road Runner”, condusă de profesorul Liviu Breniuc, de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată a Universității „Gheorge Asachi” din Iași.

Locul II a fost câștigat tot de studenții românii – echipa „Fastech1” de la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică a Universității din Craiova, coordonată de profesorul Ionuț Resceanu (Departamentul de Mecatronică și Robotică).

Locul III a fost ocupat de studenții germani, din echipa „Brockenblitz” de la Universitatea Harz, dar pe locul IV s-a clasat o altă echipă a studenților din Craiova – D&D_UCV.

FELICITĂRI studenților care reprezintă România cu cinste în lume!


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.