Un alt tânăr din România surprinde prin rezultatul muncii sale ca elev! Tudor Crețu, „geniul de la Rădăuți” cum îl numește presa locală și nu numai, elev al Liceului Internațional de Informatică din capitală, este multiplu căștigător al concursurilor și olimpiadelor interne și internaționale la fizică, urmând să-și continue studiile la Cambridge, a treia cea mai bună universitate a lumii și cea mai bună din Europa, potrivit QS World University Rankings.

379727maxim-horz-620x264

Premiile obținute de Tudor Crețu:

2014

– medalie de aur la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene;
– medalie de argint la Olimpiada Asiatică de Fizică din Singapore;
– argint la Olimpiada Internațională de Fizică din Kazahstan;
– 2 medalii de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astofizică de la Suceava;
– medalie de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie, în Kârgâstan.

2015

– medalie de aur la Olimpiada Asiatică de Fizică, în Hangzhou, China;
– aur la Olimpiada Internațională de Fizică din Mumbai, India;
– argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astofizică, din Indonezia.

383669maxim

„Tudor Crețu a aplicat pentru admiterea la Cambridge încă din octombrie 2015. El a primit o recomandare din partea profesoarei de fizică Rodica Ionescu și a trimis o scrisoare de intenție pe adresa universității. În decembrie, a susținut două interviuri, la matematică și fizică.” (greatnews.ro)

„Am ales ingineria pentru că nu simţeam că o carieră în cercetare mi-ar fi satisfăcut nevoile profesionale pe deplin. A lucra într-o echipă, pentru un proiect, nu garantează că soluţia găsită îşi va avea aplicabilitate în industrie. Fiind un om cu spirit pragmatic, îmi doresc să ştiu că munca mea este îndreptată într-un scop util, benefic societăţii. Cât priveşte aeronautica, este un domeniu deosebit, mai greu, cu foarte mult potenţial, care implică responsabilităţi mai mari. Am încredere că pot să fiu o parte foarte importantă a acestui domeniu, pentru dezvoltarea lui”, a declarat Tudor, pentru Monitorul de Suceava.

Tânărul își dorește un viitor tot în România: „Îmi propun ca în viitor să pot să vin cu o idee inovativă în România, să pot să îmi continui cariera aici, dar vreau să nu vin din postura de muncitor, ci din poziţia de investitor. Vreau ca România să aibă o contribuţie importantă la dezvoltarea acestui domeniu pentru că ştiu că aici sunt foarte mulţi studenţi pasionaţi de aeronautică, de calitate bună”. (Monitorul de Suceava)

„Şi familia este un motiv pentru care îmi doresc să mă întorc în ţară, dar nu este singurul. Nu am pornit în viaţă cu vreun statut special, mi-am construit un drum pas cu pas, cu ajutorul celor din jurul meu. Consider că le datorez ceva lor şi societăţii acestei ţări în general şi nu aş avea conştiinţa împăcată dacă aş pleca şi aş uita complet de locul în care m-am născut”, a subliniat Tudor într-un interviu acordat postului B1 tv și ziarului Adevărul. Gânduri și planuri frumoase care ar trebui să ne dea speranță. Cum ar fi dacă toți românii valoroși, plecați dincolo de hotarele țării, ar pune mână de la mână pentru a fi de folos României? Pentru asta, probabil că am avea nevoie de o altă clasă politică!

tudor-cretu-cambridge-700x402

reportaj de Mădălina Corina Diaconu
surse greatnews.ro, Monitorul de Suceava, evz.ro, b1.ro


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.