Kayoola este numele dat acestui prim autobuz solar proiectat pe continentul african. Prototipul acestui vehicul ecologic a fost prezentat în weekend în capitala ugandeză de promotorul său Kiira Motors.

autobuz cu energie solară

Kayoola este un autobuz solar de 35 de locuri pentru transportul urban. Acest prototip, cu baterie, poate fi încărcat de panouri solare. Acest autobuz ar putea călători până la 80 km fără reîncărcare. Soarele celor 13 țări ecuatoriale (aproximativ 8 ore pe zi) ar putea fi un argument puternic pentru comercializarea sa în țări precum China, Africa de Sud sau Japonia.

Panourile solare de la Kayoola

Kiira Motors speră să atragă parteneri care să contribuie la producerea de masă. Directorul executiv al Kiira Motors, Paul Isaac Musasizi, a declarat pentru BBC că a fost emoționat de reacțiile pozitive după testele de conducere. El a spus că a fost onorat să-și ajute țara să producă concepte de vehicule solare.

Domnul Musasizi speră, de asemenea, că acest lucru va genera locuri de muncă, deoarece până în 2018 aproape 7000 de persoane vor fi angajate direct sau indirect pentru a produce mașina Kayoola. Producată în masă, autobuzul va costa 58.000 de dolari, aproape 35 de milioane de franci CFA.

Rețineți că Kiira Motors este un proiect început în 2007 de către Universitatea din Makerere, care este și acționar al companiei. Kayoola va fi inaugurată oficial pe 18 februarie 2015 de președintele ugandez Yoweri Kaguta Museveni în timpul unei călătorii oficiale.

Via: http://info241.com


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.