tratare a apei Un inventator ROMÂN a fost PREMIAT de britanici

Un profesor din Iaşi are două invenţii recunoscute de acum pe plan internaţional. El a realizat un nou procedeu de tratare a apei cu ceramică şi a pus bazele unui nou sport, asemănător baschetului. La salonul de invenţii din Marea Britanie, profesorul din Iaşi a concurat cu peste 150 de specialişti din peste 20 de ţări, potrivit digi24.ro.

Profesorul Andrei Victor Sandu de la Universitatea Gheorghe Asachi din Iaşi a reuşit să filtreze apa, cu ajutorul unor resturi de cărămizi. După 4 ani de cercetări, a demonstrat că, dacă este tratată corespunzător, ceramica poate să absoarbă toate impurităţile. Este o modalitate mult mai ieftină de a purifica apa, recomandată, în special, producătorilor de filtre.

Nu este singura descoperire pe care profesorul din Iaşi a prezentat-o specialiştilor de la salonul de invenţii din Marea Britanie. Juriul a fost impresionat şi de un nou sport, inventat de român, denumit twizball. Seamănă cu baschetul doar că punctul de înscriere se află la mijlocul terenului. Ambele invenţii au fost premiate.

Un mare premiu special intitulat Double Gold, deci practic aur dublu cum ar fi pentru invenţia referitoare la un nou joc de antrenament similar cu baschetul şi încă un premiu din partea unei fundaţii academice din Polonia Eurobusiness Holler care ne-au acordat premiul lor diamant pentru invenţia referitoare la tratarea apei”, a spus Andrei Victor Sandu, profesor al Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi.

De Anca Apostol   /   activenews.ro,


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.