Elev în clasa a X-a la CN „Emanuil Gojdu”, Iulian Pavăl a fost declarat Reprezentant al Aviaţiei Civile Europene. Adolescentul de 16 ani a reuşit, mai întâi, să-i convingă pe specialiştii Lufthansa de calităţile sale şi să treacă de baremele impuse de aceştia. Făcând voluntariat în aviaţie.

Iulian Pavăl şi Ştefania Curilă coordonează voluntariatul în aviaţie în România. Ambasador în Aviaţie

Iulian Pavăl şi Ştefania Curilă coordonează voluntariatul în aviaţie în România.

Voluntariatul în aviaţie este iniţiat de Comisia Europeană, Lufthansa Group şi Emirates Group, este coordonat în România de către AeroGroup România, companie reprezentată de doi elevi de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”: Iulian-Augustin Pavăl şi Ştefania Curilă.

Talent şi motivaţie

Voluntariatul în aviaţie este prezent în România de numai un an şi are un potenţial deosebit. El îmbină talentul de design grafic cu motivaţia de a înţelege marketingul şi cunoaşterea câtorva elemente de aviaţie. Voluntarii care excelează au posibilitatea de a realiza şi planuri sau implementări de proiecte.

Acest program este realizat special pentru elevii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, cărora le place să folosească tehnologia constructiv şi să îşi dezvolte abilităţile de comunicare şi interrelaţionare.

Iulian a început să cocheteze cu aviaţia de la 12 ani, atunci când încă era elev la Şcoala Dacia.

Totul a pornit de la un anunţ pe care adolescentul l-a descoperit navigând pe internet: Lufthansa caută oameni care cred că au idei pentru îmbunătăţirea imaginii companiei. „Am trecut un examen despre organizarea şi istoria companiei şi am început să propun idei. În 2014 s-a făcut o departajare şi cei mai buni au fost admişi în departamentul de Brand Management”, spunea Iulian.

Anul trecut, tânărul era Coordonator-Voluntar de Proiecte de Marketing, ceea ce presupunea faptul că el gestiona ceea ce se numeşte identitate vizuală a Lufthansa (administrare logo, afişe, prezentări, proiecte marketing). În schimbul muncii lui, compania a organizat cursuri care i-au dat posibilitatea obţinerii unor licenţe ce atestă cunoştiinţele sale de aviaţie.

În cadrul voluntariatului, participanţii învăţa noţiuni de bază din aviaţie, precum codurile aeroporturilor din Europa, tipurile de aeronave. Munca liceanului la Lufthansa i-a creat deprinderi de a se ghida după nişte norme foarte stricte. În portofoliul lui Iulian figurează şi prezentări pentru diferite ocazii cum e împlinirea a 60 de ani de la primul zbor. Recent, Iulian-Augustin Pavăl a primit confirmarea că a devenit „Ambasador în Aviaţie”.

Această confirmare a venit chiar din partea Comisiei Europene, care în numele Directoratului General pentru Mobilitate şi Transport l-a informat pe tânăr că dosarul său de acceptare a fost aprobat de către Comisia de Acreditare.

„În urma examinării efectuate la data de 13 noiembrie 2015, lucrarea dumneavoastră de examen a fost admisă cu un punctaj final de 1390/1500.\r\n      De asemenea, lucrarea scrisă pe tema «Airbus vs Boieng» a fost trecută prin filtrul copyright şi s-a constatat că nu încalcă prevederile acordurilor existente privind drepturile de autor. Având în vedere cele considerate, prin decretul 11920/ 2015 aţi fost declarat Reprezentant al Aviaţiei Civile Europene, titlu cunoscut şi sub forma «Ambasador în Aviaţie».\r\nPerioada dumneavoastră de probă a expirat. Începând cu data efectivă de 18 noiembrie 2015 veţi intra sub incidenţa Contractului General semnat cu Comisia Europeană la 19 octombrie 2015”, se arată în documentul emis de Comisia Europeană. Certificatele europene le dă posibilitatea voluntarilor de a lucra cu companii aviatice recunoscute în lume.

„Există momente şi momente. Dar azi, cu tot ce am adunat în ultimii ani, cu aprecierile voastre, cu ceea ce îmi place să fac cel mai mult, am reuşit să ajung acolo unde puţini au ajuns. Mulţumesc celor care m-au susţinut şi care au avut atâta răbdare cu mine. Mulţumesc adevăraţilor prieteni, care au fost lângă mine. Dar, vorbind de aviaţie, mulţumesc Lufthansa Group pentru toată încrederea pe care a avut-o în puştiul de mine”, a spus Iulian imediat după aflarea veștii.

Scris de Veronica Bursaşiu


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs