Un bărbat din Gorj, mecanic auto, și-a construit de la zero, singur, la el în curte, un tractor.

un tractor construit de la zero

Bărbatul și-a dorit un tractor de când se știe, dar nu a avut niciodată suficienți bani să-și cumpere unul. Așa că s-a descurcat cum a putut.

Piesele le-a cumpărat de la diverși producători auto și le-a adaptat pentru vehiculul pentru care nu avusese niciodată suficienți bani. Caroseria a făcut-o manual, așa că întreaga investiție nu a depășit 1.500 de lei.

„Motorul este Mecedes sută la sută. Cutia de viteaze este de-a noastră, de Aro 10. Ambreiajul este de Moskvich. Electromotorul e de Moskvich. Bordul e de Audi, volanul este de Dacie”, spune Vali Martin.

În grădina din fața blocului a muncit doi ani ca să își vadă visul împlinit, potrivit unui reportaj Digi24.

A fost foarte greu să umbli prin târguri, să găsești tot felul de piese, să le modifici, pentru că nu are nimic de tractor în el. Sunt numai piese adaptate”, spune Vali Marin.

Cel mai mai dificil a fost să obțină caroseria. Bărbatul a folosit bucăți de metal pe care le-a prelucrat pentru a da forma unui tractor clasic întâlnit pe drumurile agricole din țară. După ce a terminat de asamblat tractorul l-a adus la țară, în comuna Aninoasa, unde lucrează un teren agricol de un hectar.

„Tractorașul are o cutie de viteze în 4 trepte și este dotat chiar și cu servodirecție. Până și consumul este avatajos la acest autovehicul. Doar 1 litru de motorină la 1 ora de muncă”.

„E un tractor minunat. Zici că e luat din fabrică”, spune un vecin.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.