Care este visul oricărui student al Facultății de Automatică și Calculatoare încă din primele săptămâni? Cu siguranță, răspunsul majorității este “să termin odată!”. Alex Popa a reușit nu doar să termine studiile de licență la facultatea noastră, ci să fie în același timp și cel mai bun student de la specializarea “Ingineria Sistemelor” din această promoție.

Recunoaștem că nu ne-a fost ușor, însă am reușit să luăm legătura cu el și să-i adresăm câteva întrebări.

Cum ți s-a părut toată această experiență de patru ani? Ai câteva sfaturi pentru cei mai mici?

Eu am fost la seria AC în primii doi ani, după care am ales direcția A în anul 3 și specializarea A1 în ultimul an de licență. Facultatea a fost o experiență utilă nu pentru că te pregătește pentru o meserie, dar deoarece îți pune bazele pentru orice direcție ai alege în domeniul ingineriei. De aceea, sfatul meu pentru cei mici este să desfășoare activități suplimentare, pe lângă cursurile de la facultate: un job part-time, workshop-uri, activități de voluntariat, cursuri practice în domeniile de care sunt ei mai atrași.

De ce IS?

Am ales IS pentru că aici se pune accentul pe un domeniu mai larg de științe, spre deosebire de CTI, unde se face intensiv programare. Ceea ce m-a ținut motivat este faptul că am cunoscut niște oameni super la această facultate cu care am interacționat și am legat prietenii strânse.

Cum ai reușit să împaci cele două planuri: timpul liber și notele mari? În acest timp liber ce faci? Care sunt pasiunile tale?

Notele mari sunt influențate de o pregătire mai serioasă din liceu. Am fost olimpic la matematică în cei patru ani de liceu și având o bază solidă am putut asimila noțiunile pentru examene fără un efort suplimentar care să îmi ocupe foarte mult timp liber. Momentan sunt angajat și nu mai am foarte mult timp pentru mine, dar din primii ani de facultate am fost voluntar la asociația Young Initiative, unde sprijinim copii și tineri instituționalizați să reușească pe plan educațional și să spere la o viață normală. Îmi place foarte mult să joc fotbal, iar în ultima perioadă joc destul de des biliard și tenis de masă.

Vei continua studiile la ACS?

Da, o să fac un program de masterat începând din toamnă, dar nu m-am hotărât încă asupra cărui program, probabil MTI (Managementul și Tehnologia Informației) sau ISI (Ingineria Sistemelor Internet).

Unde te vezi peste 10 ani? Dar peste 20?

În 10 ani mă văd atingându-mi obiectivele pe care mi le-am propus pe plan personal și profesional, iar în 20 de ani vreau să mă bucur de reușitele pe care le-am obținut prin realizarea acestor obiective.

Care a fost cea mai mare satisfacție a ta de până acum?

Pe plan personal, cea mai mare satisfacție din facultate este dată de prietenii cu care vorbesc și interacționez zilnic. Pe plan profesional este faptul că am reușit să mă întrețin singur din punct de vedere financiar, fără ajutorul părinților.

În final te rugăm să ne spui cum te-ai caracteriza!

Cred că am din toate câte ceva: Sunt un om integru și știu ce vreau de la viață, știu să reacționez ca atare atunci cand trebuie. Ca orice persoană, am defectele mele, pot spune că am un fel de fobie socială, dar odată ce ajung să cunosc mai bine o persoană, e foarte ușor să comunici cu mine.

Suntem convinși că Alex va reuși performanțe notabile în cariera lui care abia începe. Totodată îi mulțumim pentru timpul acordat și îl felicităm cu ocazia obținerii titlului de șef de promoție!

sursa


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.