Despre Cristian Bodea am mai scris… acum revenim cu multe noutati…

Cristian Bodea

El e românul care-şi porneşte Dacia 1310 prin SMS. La 21 de ani, Cristian se mândrește cu o colecție remarcabilă de invenții! Uite câte lucruri a fost în stare să facă cădelniţa electronică, sistemul de pornire a maşinii de la distanţă prin telefonul mobil, sistemul de iriganţii comandat prin SMS sau cel de comandă şi control de la distanţă a încălzirii locuinţei sunt doar câteva dintre inovaţiile ce poată semnătura unui tânăr în vârstă de doar 21 de ani.

Cristian Bodea este un tânăr din Jibou, judeţul Sălaj, pasionat să inventeze diverse dispozitive electronice complicate.

La 21 de ani, Cristian, în prezent student în anul III la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare, are o colecţie remarcabilă de inovaţii. Pasiunea pentru această îndeletnicire s-a născut în copilărie, când, spune studentul sălăjean, era preocupat să demonteze diverse obiecte din casă:

„De mic mi-a plăcut să desfac maşinuţele de jucărie sau aparate electrocasnice, pentru a vedea ce este dincolo de carcase, ce componente are fiecare dispozitiv. Chiar şi în ziua de astăzi, primul lucru la care mă gândesc când văd ceva nou este felul în care este realizat şi ce piese conţine”. Practic, spune Cristian, cu fiecare produs demontat şi analizat în amănunt, pasiunea lui a devenit tot mai intensă.

Dacia care porneşte prin SMS

Câţiva ani mai târziu, curiozitatea, entuziasmul şi spiritul inovator şi-au spus cuvântul, tânărul realizând un sistem prin care Dacia 1310 a familiei pornea printr-un SMS.

„Autoturismul comunică cu telefonul mobil prin intermediul tehnologiei de comunicare bluetooth, fapt care îl face foarte uşor de folosit. Modulul se poate modifica astfel încât tehnologia de comunicare folosită să fie GSM, astfel printr-un simplu SMS motorul poate fi pornit sau oprit.

De asemenea, este posibilă o aplicaţie pentru sistemul de operare Android care suportă comenzi vocale, permiţând utilizatorului să pornească sau să oprească motorul printr-o simplă comandă vocală”, explică el.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.