Desi multe persoane traiesc cu impresia ca a fi un om creativ este o capacitate cu care te nasti, studiile arata ca aceasta se poate dezvolta la copii prin jocuri si jucarii creative. De aceea, este foarte important ca timpul pe care il petreci alaturi de copilul tau sa contina un program special care sa il dezvolte si inspire spre aceasta directie.

dezvolta creativitatea

Un studiu care s-a facut pe cativa tineri pianisti a dezvaluit lucruri neasteptate. Cei care erau excelau acum in domeniu nu erau cu nimic mai talentati, la o anumita varsta, decat cei care erau mediocri. Singura diferenta erau orele de munca dedicate intr-o saptamana. Aceiasi participanti au dezvaluit urmatoarele aspecte: la varsta de 10 ani cei care excelau s-au pregatit zilnic cu ore de pian, iar cei mediocri au mers doar de 2 ori pe saptamana. Asta inseamna ca, desi pot porni cu bagaje egale in ce priveste talentul lor si inclinatia catre muzica, pana la urma ceea ce face diferenta este perseverenta si munca. Asadar, creativitatea necesita sa fie intretinuta prin exercitiu pentru a fi performanta.

Da-i ocazia sa-si aleaga singur domeniul

Creativitatea nu se limiteaza doar la anumite domenii cum ar fi muzica sau desenul. Daca fiul sau fiica ta nu are inclinatie sau dorinta spre aceste domenii, nu te ingrijora! Poate fi atras de natura, de matematica sau sa aiba alte preocupari. De aceea, este bine sa-l urmaresti pe cel mic, sa vezi ce obiceiuri are in timpul orelor sale de joaca.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.