Gabriel Diaconu, un braşovean, a inventat motorul cu o sursă de energie inepuizabilă și nepoluantă: electromagnetismul. Inovaţia sa ar putea revoluţiona energetica. 

motor

Invenţia a fost brevetată de OSIM, dar până acum nici statul, nici alt investitor nu s-a arătat interesat să finanțeze motorul ce funcționează cu electromagnetism. 

„Este vorba despre un motor care funcţioneză cu energia magneţilor permanenţi. Aceasta este o sursă de energie inepuizabilă şi ecologică. 

Pe viitor, acest motor putând să se autoacţioneze, va înlocui aceste greoaie şi greu de întreţinut sisteme fotovoltaice şi eoliene. Noutatea invenţiei constă în punerea în valoare a energiei magneţilor permanenţi”

după cum a spus Diaconu, citat de bzb.ro. 

Acesta studiază puterea magneților de 20 de ani, dar a început să se dedice intens cercetării după ce a ieșit la pensie. 

Până acum, cercetătorul a testat motorul pe un Trabant și a explicat că injectarea energiei magnetice în motoare e posibilă la fel cum stau lucrurile cu orice combustibil.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.